Spirale cu prune

Ingrediente

300 g făină; 100 g zahăr pudră; 30 g drojdie proaspătă; 3 gălbenușuri; 110 ml lapte călduță; 80 g unt; 1 vârf de cuțit cu nucșoară măcinată; 100 g gem de caise; 300 g prune mai mici; 100 g migdale fulgi de migdale; 50 g unt
Mod de preparare
Cerni făina într-un bol, adaugi zahărul pudră, nucșoara, drojdia dizolvată în puțin lapte și gălbenușurile bătute. Mixezi, adăugând treptat laptele și untul topit. Frămânți bine aluatul, îl acoperi și îl lași să crească, la loc cald, circa 30 de minute.

Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai pe jumătate. Întinzi aluatul în dreptunghi mai mare (să intre circa 12 jumătăți de prune pe lungime) și îl ungi cu gemul de caise. Deasupra așezi, pe 4 rânduri, jumătățile de prune, cu partea tăiată în sus.

Tai fâșii pe fiecare rând de prune (trebuie să ai 4) și apoi în trei. Îți ies 12 benzi. Rulezi cât mai strâns fiecare bandă și le așezi într-un vas termorezistent uns cu unt și tapetat cu făină, unele lângă altele. Le ungi cu unt topit.

Introduci spiralele în cuptorul încins la 180°C timp de 45 de minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata, micșorezi temperatura la 160ºC. Le lași să se răcească, după care le presari cu zahăr pudră și le servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*