Somon la grătar - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Somon la grătar

 

shutterstock_121207294

Ingrediente

4 bucăți somon (circa 150-200 g fiecare)

PENTRU SOSUL DE MARINARE:

2-3căţei de usturoi

zeama de la 2 lămâi

3 linguri ulei de măsline

1 crenguţă de rozmarin uscat

maghiran uscat

sare

piper roșu boabe

 

Mod de preparare

Speli bucățile de peşte, le usuci cu prosoape absorbante şi le așezi într-un castron. Separat, zdrobești usturoiul și-l amesteci cu zeama stoarsă de la 2 lămâi, uleiul de măsline, puțin maghiran uscat, rozmarinul, 200 ml de apă, sare şi piper. Torni sosul obţinut peste bucățile de peşte și le lași la frigider circa 1 oră, să se marineze.

Încingi bine grătarul, scoți bucăţile de peşte de la marinat, le așezi pe grătar şi le lași circa 4-5 minute pe fiecare parte. Le scoți pe un platou cald.

Servești peștele cald, alături de o garnitură de legume fierte pe aburi și lămâie.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*