Home / Copil / Somon cu morcov și cașcaval

Somon cu morcov și cașcaval

Ingrediente
3 morcovi potriviți; 1 ceapă; 2 linguri unt; sare; 800 g file de somon (4 bucăți); 100 g cașcaval ras; ½ de lămâie

Mod de preparare
Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mare. Topești untul într-o tigaie, pui ceapa toacă mărunt, puțină apă și lași până scade. Adaugi morcovii rași și lași pe foc până se înmoaie. Condimentezi cu sare, după gust.

Speli fileurile de somon, le usuci cu prosoape absorbante și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le stropești cu zeama de lămâie și împarți compoziția de morcovi pe ele, apăsând ușor.

Le introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 20 minute. Le scoți, le presari cu cașcaval ras și le mai coci 5 minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*