Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / “Shaorma” cu pui şi avocado

“Shaorma” cu pui şi avocado

Shaorma de pui

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui fără piele şi os
zeama de la o lămâie

4 linguriţe bulion de casă
6 frunze salată verde

1 roşie mare fără seminţe
3 lipii mici arăbeşti

1 fruct de avocado bine copt

sare
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Tai piepţii de pui bucăţi, le condimentezi cu puţină sare, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le frigi pe ambele părţi pe un grill încins. Scoţi sâmburele de la avocado şi îl tai felii.

Tai carnea de pui fâşii subţiri și le aşezi pe o farfurie. Ungi lipiile arăbeşti cu bulion de casă, aşezi pe ele frunze de salată spălate şi uscate, pui fâşii de piept de pui, felii de roșii şi de avocado, stropeşti totul cu ulei de măsline şi îndoi părţile laterale ale lipiilor.

Aşezi “shaormele” astfel obţinute pe grillul încins, apeşi uşor, cu o spatulă, şi laşi câteva secunde. Procedezi la fel şi pe partea cealaltă. Acum le poţi da micuţilor, și nu numai, care vor fi foarte încântaţi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*