Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Sfeclă umplută cu cușcuș

Sfeclă umplută cu cușcuș

                                                                          de la 2 ani

Ingrediente

2 sfecle roșii mici;

sare;

50 g cușcuș;

½ ceapă mică;

100 g piept de pui fiert;

1/4 ardei gras roșu;

½ lingură ulei de măsline;

½  lingură pătrunjel verde;

50 g parmezan ras

Mod de preparare

Speli sfecla foarte bine, o așezi într-o tavă și o introduci în cuptorul încins la 170° C până se înmoaie, dar nu foarte tare sau să se usuce. O lași să se răcească, o cureți de coajă, îi tai un capac și o scobești cu o linguriță. Tai foarte puțin și din fund pentru a putea sta bine pe farfurie.

Pregătești cușcușul conform indicațiilor de pe ambalaj. Pui ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat cubulețe în uleiul încins, adaugi puțină apă și lași până scade apa. Pui cușcușul preparat, pătrunjelul verde tocat mărunt, pieptul de pui tăiat cubulețe, puțină sare și amesteci.

Umpli cele două sfecle cu compoziție, presari deasupra parmezan ras, le așezi într-un vas și le introduci în cuptor pentru 10 minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*