Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Scorțișoara, condimentul-minune

Scorțișoara, condimentul-minune

Scorțișoara este unul dintre condimentele banale folosite în bucătărie, dar are o serie de beneficii și asupra sănătății. Aceasta conține antioxidanți (substanțe care previn cancerul), iar uleiul extras din scortișoară are proprietăți antibacteriene și antifungice. Constituie, de asemenea, o sursă excelentă de minerale (fier, calciu, magneziu) și fibre.
– În bucătărie, poți folosi scorțișoara în prepararea deserturilor, precum plăcinta sau prăjiturile cu mere, a budincilor, gogoșilor sau a checurilor. Adăugând-o în aluat sau presărând-o pe deasupra produsului, la final vei avea un gust deosebit, mai aromat.

– Dacă îți plac mâncărurile din Orientul Mijlociu, scorțișora nu poate lipsi din prepararea lor, mai ales la cele din carne de pui și miel.

– Poți adăuga acest condiment și în sosurile pentru marinat carnea, dar și să îl presari direct peste carnea de pasăre sau pește. O mai poți folosi și în dressingurile pentru salate.

– Scorțișoara trebuie păstrată într-un recipient din sticlă bine închis, într-un loc uscat și ferit de lumină. În aceste condiții, tuburile își păstrează foarte bine aroma pentru aproximativ un an, în timp ce pudra rezistă astfel șase luni.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*