Home / Copil / Scones cu mere

Scones cu mere

Ingrediente

200 g mere

zeama de la ½ de lămâie

25 g drojdie

100 g lapte

60 g zahăr pudră

300 g făină

3 gălbenușuri

1 plic zahăr vanilat

sare

1 vârf de cuțit cu nucșoară

80 g unt

1 ou

3 linguri semințe de mac

Mod de preparare

Cureți merele de coajă și de semințe, le tai cuburi și le stropești cu zeama de lămâie. Amesteci drojdia cu puțin lapte cald, o linguriță de zahăr și două linguri de făină. Lași la loc cald până își dublează volumul.

Cerni făina într-un castron, adaugi gălbenușurile, maiaua, laptele călduț, zahărul vanilat, un praf de sare, nucșoara și untul topit. Amesteci și frămânți un aluat, pui merele și le încorporezi bine. Îl lași la dospit, la loc cald, 30 de minute.

Împarți aluatul în 24 de bucăți. Le dai forma de bilă și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le mai lași să crească 15 minute, după care le ungi cu ou bătut și le presari cu mac. Le introduci  în cuptorul încins la 180°C timp de 20-30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*