Home / Copil / Scaunul de mașină, mai murdar decât toaleta

Scaunul de mașină, mai murdar decât toaleta

shutterstock_134695157

Scaunele de mașină pentru copii sunt mai murdare decât toaletele. Specialiștii au identificat 100 de germeni patogeni diferiți și foarte periculoși, printre care și E. coli și Salmonella.

Specialiștii în igeienă  de la Universitatea din Birmingham au luat probe de pe 20 de scaune și din tot atâtea case. Rezultatele probelor de pe scaunele de mașină au fost comparate cu toaletele. Și iată ce a relevat această comparație : 100 de bacterii și ciuperci periculoase pe cm pătrat de scaun, în timp ce toaleta are cam 50 pe cm pătrat. Printre cele mai periculase se numără E.coli și Salmonella. În concluzie, un scaun de mașină pentru copil este de două ori mai periculos decât un vas de WC.

Mai mult decât atât, studiul mai pune în evidență faptul că cei mai mulți britanici își curăță mașina destul de rar. Curenții de aer provocați de aerul condiționat sau de geamurile și trapele deschise nu fac decât să ridice acești germeni și să-i distribuie în aer. Concluzia  studiului este aceea că atunci când călătorești cu copilul în mașină, trebuie să ai grijă și de curățenia ei. Alte riscuri rezidă în faptul că anumite lucruri aruncate în mașină pot provoca accidente grave, cum ar fi o sticlă care se rostogolește și intră sub pedala de accelerație.

About Viorica Rusu

One comment

  1. intre o infectie cu e coli si un copil cu coloana fracturata intr-un eventual accident prefer infectia. oricum se poate imbolnavi de oriunde alt undeva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*