Home / Copil / Sarmale de pui cu morcovi 

Sarmale de pui cu morcovi 

Ingrediente
1 varză dulce

2 morcovi
200 g piept de pui
2 linguriţe sos de soia
2 linguriţe muștar dulce

1 ceapă medie

1 praf de piper

Mod de preparare

  1. Desfaci frunzele de la varză, le tai cotoarele şi le porţionezi cât doreşti de mari să faci sarmalele. Le speli bine şi le opăreşti în apă clocotită cu un praf de sare circa cinci minute. Le scoţi şi le laşi să se răcească.
    2. Cureţi morcovii şi îi tai bastonaşe subţiri, dar nu foarte lungi. Le pui în apa în care ai fiert varza şi le laşi să fiarbă circa 10 minute, după care le scoţi şi le laşi să se răcească.
  2. Amesteci carnea tocată cu sosul de soia, ceapa dată pe răzătoarea mare, muştarul şi un praf de piper.
    Pui pe frunza de varză puţină compoziţie de carne, aşezi şi 2-3 bastonaşe de morcov şi rulezi, prinzând bine la capete. Procedezi la fel şi cu restul ingredientelor.
  3. Pui pe fundul unui vas frunze de varză, aşezi sarmalele, pui 500 ml apă, acoperi cu un capac şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Iei capacul şi mai laşi 10 minute.

Cele trei ingrediente de bază ale acestei rețete, varza, morcovii și carnea de pui au un conținut de glucide foarte scăzut, sub 10%, de aceea este recomandată copiilor diabetici.

Sfatul medicului:

Copiii cu diabet zaharat pot să consume şi sarmale cu orez, cu condiţia ca mamele să ştie să calculeze corect numărul de hidraţi de carbon (glucide) şi să adapteze corect doza de insulină. Pentru un plus de calorii se pot adăuga 3 linguri de ulei de măsline (sau floarea-soarelui) la întreaga oală de sărmăluţe, ceea ce înseamnă aproximativ 400 kcal. provenite exclusiv din 45 g lipide. Să nu se mai adauge sare, sosul de soia aduce un aport suficient de sodiu.

1 sarmăluţă = 60 kcal., 9 g glucide, 7 g proteine, 1 g lipide, 3 g fibre alimentare

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*