Home / Copil / Sandvici cu crochete de somon

Sandvici cu crochete de somon

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

50 g făină

1 ou mare

100 g pesmet

1 linguriță usturoi granulat

1 linguriță busuioc uscat

½ linguriță rozmarin uscat

½ linguriță sare

1 praf de piper

400 g file de somon fără piele

50 ml ulei de porumb sau floarea-soarelui pentru prăjit

5-6 roșii cherry

1 legătură pătrunjel

2 chifle ciabatta (sau orice altă chiflă vă este pe plac)

1 iaurt natural

1 limetă

1 cățel mic de usturoi

Mod de preparare

Tai fileul de somon în fâșii de 2 cm grosime și asezonezi cu puțină sare și piper. Pui în farfurii diferite făina, pesmetul amestecat cu mirodeniile și oul bătut. Încingi uleiul într-o tigaie antiaderentă, iar somonul îl treci, pe toate părțile, mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final pesmet. Prăjești somonul până prinde o crustă aurie și îl scoți pe prosoape absorbante. La final, le stropești cu puțină zeamă de limetă. Pentru sos, amesteci iaurtul cu un praf mic de sare, pătrunjelul tocat mărunt și cățelul de usturoi dat pe răzătoarea fină.

Pentru montarea sandviciului, tai chiflele pe jumătate, pui o linguriță de sos de iaurt, apoi câteva frunze de pătrunjel, 2-3 jumătăți de roșii cherry, câte 2 fâșii de somon, apoi încă 1-2 lingurițe de sos și capacul chiflei. E de preferat să le serviți calde.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*