Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Șalău la cuptor cu piure de mazăre

Șalău la cuptor cu piure de mazăre

 

Ingrediente

6 bucăți file de șalău proaspăt fără pieliță

2 linguri ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

1 linguriță boia dulce

sare

Pentru piureul de mazăre

500 g de mazăre congelată

50 g smântână dulce

2 lingurițe unt gras

5-6 frunze de coriandru

Mod de preparare

Încălzești uleiul de măsline într-o tigaie, adaugi zeama de lămâie, boiaua și puțină sare. Amesteci și dai deoparte. Într-un vas termorezistent așezi peștele, torni amestecul cu boia peste el și îl lași să se marineze 30 de minute. Introduci peștele în cuptorul încălzit la 200º C pentru 15-20 de minute.

Pentru piure, fierbi mazărea în apă cu un praf de sare, o scurgi și o lași să se răcească. O pui într-un blender și o mixezi cu smântâna dulce încălzită, untul, frunzele de coriandru și condimentezi cu puțină sare, dacă mai este nevoie. Servești peștele pe pat de piure de mazăre.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*