Home / Copil / Salată de sfeclă roșie

Salată de sfeclă roșie

de la 2 ani

Ingrediente

2 sfecle roșii medii;

100 g miez de nucă;

2 căței usturoi;

2 linguri ulei de măsline;

zeama de la ½ de lămâie;

1 praf de sare

Mod de preparare

Speli sfecla roșie foarte bine și o pui la fiert în apă clocotită. O lași până intră ușor furculița în ea. Cureți usturoiul și îl tai mărunt. Miezul de nucă îl zdrobești și îl prăjești puțin într-o tigaie fără ulei.

Lași sfecla fiartă să se răcească, o cureți de coajă, o tai cubulețe și o pui într-un castron. Dacă vrei ceva mai fin, dai sfecla pe răzătoarea mare. Adaugi peste sfeclă nuca, usturoiul și amesteci.

Amesteci uleiul cu zeama de lămâie și un praf de sare. Torni dressingul peste salată și amesteci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*