Salată de cartofi

Ingrediente

5 cartofi medii

4 ouă

5 bucăți castraveți murați

200 g smântână 12% grăsime

100 g maioneză de casă

1 ceapă albă

2 lingurițe muștar Dijon

sare

piper

Mod de preparare

Speli cartofii bine și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași până se pătrund bine. Trebuie să intre ușor furculița în ei. Separat, pui ouăle la fiert pentru 10 minute din momentul în care dă apa în clocot.

Când cartofii sunt fierți îi lași să se răcească și îi cureți de coajă. Cureți de coajă și ouăle.

Tai cartofii cubulețe și îi pui într-un castron mai mare. Adaugi ouăle  tăiate cubulețe și ceapa tocată mărunt. Pui castraveții tăiați cubulețe, muștarul, sare și piper, după gust, și amesteci.

Pui maioneza și smântâna, amesteci și gata salata! Poftă bună!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*