Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Salată de cartofi cu iaurt

Salată de cartofi cu iaurt

Ingrediente

6 cartofi potriviți; 1 ceapă roșie mare; 400 g iaurt grecesc; 2 căței usturoi; 3 linguri ulei de măsline; 2 fire ceapă verde; sare; piper roșu proaspăt măcinat

Mod de preparare

Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă. Când intră furculița ușor în ei, îi scoți, îi lași să se răcească, îi cureți de coajă și îi tai cuburi. Îi pui într-un bol încăpător, îi stropești cu ulei, îi condimentezi cu puțină sare și piper și amesteci.

Amesteci iaurtul cu usturoiul și puțină sare. Pui peste cartofi ceapa roșie tăiată fâșii subțiri sau cubulețe, după preferință, torni iaurtul și amesteci. O dai la rece pentru o oră, după care presari deasupra ceapa verde tocată și o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*