Home / Copil / Salată de cartofi cu avocado și fasole roșie

Salată de cartofi cu avocado și fasole roșie

shutterstock_119493202

Ingrediente

500 g cartofi roșii

100 g ananas proaspăt

1 avocado

1 cutie mică fasole roșie fiartă

1 ceapă mică

3 linguri ulei de măsline

1/2 lămâie

sare

piper

½ legătură pătrunjel verde

cașcaval ras pentru servit

Mod de preparare

Speli cartofii și îi fierbi în coajă, după care îi lași să se răcească, îi cureți de coajă și îi tai cubulețe.

Tai avocado în două, scoți sâmburele cu un cuțit și miezul cu o linguriță. Îl tai cubulețe și le pui peste cartofi. Pui fasolea într-o strecurătoare, o clătești cu apă rece și o pui peste cartofi și avocado. Adaugi ceapa tăiată julien sau cubulețe, după preferință, ananasul tăiat cubulețe și amesteci.

Amesteci uleiul cu zeama de la lămâie, puțină sare și piper și torni peste salată. Amesteci și lași salata la frigider câteva ore înainte să o servești. Dressingul îl poți face și cu o lingură de iaurt. În momentul servirii presari deasupra puțin cașcaval ras.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*