Salată cu ton

Ingrediente

1 cutie ton bucati in ulei EVA

2 oua fierte tari

4 frunze de salata verde

2 roșii cherry

8 măsline fără sâmburi, de preferat

6 capere

6 fileuri anșoa

piper

PENTRU DRESSING

2 lingurite otet balsamic

1 catel usturoi

½ lingurita miere

50 ml ulei

1 lingurita mustar Dijon

½ ceapa

Mod de preparare

Mai intai, pregatesti dressingul. Pui intr-un bol, otetul balsamic, mustarul, mierea, usturoiul pisat, uleiul si omogenizezi. Adaugi ceapa tocata si amesteci. La acest dressing poti pune si cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Pregatesti pe un platou ingredientele pentru salata. Astfel o sa o asamblezi mai usor. Decojesti ouăle si le tai in sferturi. Speli foile de salata și le usuci cu prosoape absorbante, dupa care le rupi cu mana bucati. Tai rosiile jumatati, scurgi tonul EVA si uleiul ramas il adaugi in dressing.

Pe un platou asezi frunzele de salata, apoi urmeaza bucatele de ton, caperele si feliile de rosii. Se stropeste totul cu dressing, dupa care se decoreaza cu fileurile de ansoa, masline si sferturile de oua. Condimentezi cu piper si o poti servi. La aceasta salata poti adauga si crutoane, pe care le pui in momentul servirii.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*