Salată cu broccoli

shutterstock_80400694

Ingrediente

2 bucheţele broccoli

2 căţei de usturoi

4 ouă fierte

3 roşii

200 g pulpă de pui fiartă

Pentru dressing

3 linguri zeamă de lămâie

5 linguri ulei de măsline

2 linguriţe muştar dulce

sare

Mod de preparare

Desfaci broccoli în bucheţele, le speli bine şi le pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare pentru 5-8 minute, după care le scurgi, le laşi să se răcească şi le pui într-un bol.

Adaugi peste broccoli pulpa de pui fiartă tăiată bucăţi, usturoiul tăiat feliuţe sau tocat mărunt şi roşiile curăţate de seminţe şi tăiate felii.

Omogenizezi într-un bol mic muştarul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie şi puţină sare. Torni dressingul peste salată în momentul în care o serveşti.

Sfaturi pentru mami

Broccoli este o legume hrănitoare şi o sursă importantă de vitamine şi minerale pentru organism şi de aceea ar trebui să nu lipsească din alimentaţia copilului tău. Când cumperi această legumă proaspătă, trebuie să fii atentă să aibă o culoare verde aprins, să nu aibă pete galbene sau zone în care să fie moale. Dacă ai cumpărat broccoli şi nu vrei să-l prepari imediat, îl poţi păstra le frigider până la o săptămână, pus într-o pungă deschisă, dar fără să-l cureţi sau să-l speli.
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*