Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Salată cu brânză și sfeclă

Salată cu brânză și sfeclă

de la 9 luni/4 portii

Ingrediente

1 sfeclă roșie mică; 400 g brânză de vaci cremoasă; 1 morcov potrivit; ½ legătură mică de pătrunjel verde

Mod de preparare

Cureți morcovul și-l pui la fiert. Separat, fierbi sfecla spălată foarte bine. Lași legumele să fiarbă până se pătrund bine, le scurgi, după care le lași să se răcorească. Într-un castronel, dai morcovul pe răzătoarea mare. Cureți sfecla de coajă, o dai pe răzătoarea mare și o pui într-o strecurătoare ca să se scurgă.

Amesteci 150 g de brânză de vaci cu morcovul, iar sfecla cu 100 g de brânză. În alt vas, amesteci 150 g de brânză cu pătrunjelul tăiat mărunt.

Așezi pe o farfurie, sub formă rotundă, brânza cu morcov, apoi pe cea cu pătrunjel, iar deasupra pe cea cu sfeclă. Dai la rece înainte să o servești. Dacă ai, poți folosi un inel special pentru aranjat.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*