Salată colorată de pui

 

 

Ingrediente

400 g piept de pui făcut la grătar
1 castravete potrivit
100 g mazăre congelată
1 ardei gras roșu

¼  praz
1 legătură ridichi

½  broccoli
1 lămâie
3-4 linguri ulei de măsline

sare

2 linguri de ierburi aromate tocate (oregano, tarhon)

Mod de preparare
Mai întâi, pui mazărea la fiert în apă clocotită cu puțină sare pentru 10 minute. Adaugi buchețelele de broccoli, mai lași 5 minute, după care le scurgi și le lași să se răcească. Tai pieptul de pui pregătit la grătar fâșii sau cubulețe și îl pui într-un castron împreună cu broccoli și mazărea.

Adaugi peste pui, mazăre și broccoli castravetele curățat de coajă și tăiat felii, ardeiul și prazul tăiate fâșii subțiri. Pui ridichile tăiate felii și amesteci ușor toate ingredientele.

Amesteci zeama de lămâie cu uleiul de măsline, puțină sare și torni dressingul peste salată. Pui și ierburile aromate tocate, amesteci ușor și servești salata.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*