Salată Clown

 

Ingrediente
250 g orez
200 g mazăre congelată
200 g boabe de porumb conservate
1 ardei roşu

5 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
sare

Pentru decor
1 ou
1 roşie cherry
2 cepe roşii
2 măsline negre
1 lingură smântână
1 linguriţă ketchup

Mod de preparare
Mai întâi, fierbi oul 10minute, după care îl pui în apă rece, îl cureţi de coajă şi îl tai în două pe orizontală. Separat, fierbi mazărea 10 minute, după care o scurgi. Cureţiceapa, o speli, o tai julien, iar ardeiul îl cureţi de cotor şi nervuri şi-l tai cubuleţe.

Speli orezul în mai multe ape şi-l pui la fiert într-un litru de apă clocotită. Când este fiert, îl pui într-o strecurătoare, îl clăteşti cu apă rece şi-l laşi la scurs. Când s-a scurs bine, îl pui într-un castron, adaugi mazărea, porumbul scurs de zeamă, cubuleţele de ardei, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi un praf de sare.

Pu salata într-o formă rotundă unsă cu puţin ulei, apeşi bine, după care o răstorni cu grijă pe un platou mai mare. Faci ochii clownului din oul tăiat în două şi câte o jumătate de măslină. Sprâncenele le faci din măslină, nasul din roşie, iar gura din smântână şi ketchup. Părul îl formezi din ceapă roşie.

Foto> Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*