Home / Copil / S-a deschis noul sezon Green Bee

S-a deschis noul sezon Green Bee

Green Bee6

 

«Nava spațială Green Bee are o abordare inovativă, deoarece aduce ceva foarte nou în România: asigură accesul într-un spațiu multimedia și o învățare prin experiența proprie a copiilor. Îmbină într-un mod unic două componente importante pentru generația viitoare: educația și protecția mediului”, a declarat, la evenimentul de lansare, Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România.

Aceasta a explicat că este esențial pentru copii să fie informați de mici despre importanța protejării mediului înconjurător, iar creșterea gradului de conștientizare, în rândul celor mici, a impactului pe care îl au activitățile umane asupra mediului înconjurător sunt, de asemenea, extrem de importante.

De aceeași părere este si Raluca Fișer, preșesintele Asociației Green Revolution:

Educația copiilor într-un spirit responsabil față de mediu este o componentă importantă a dezvoltării sustenabile și ne-a preocupat încă de la începutul activității noastre. În cele trei sezoane, peste 25.000 de copii ne-au vizitat nava Green Bee și au învățat cât de important este să protejam mediul în care trăim. Prin intermediul acestui proiect, ne dorim ca generațiile viitoare să înțeleagă importanță grijii față de mediu și să se implice activ în acțiuni concrete prin care să se îngrijească de mediul în care trăiesc ”, a declarat Raluca Fișer – Președintele Asociației Green Revolution

 Proiectul Green Bee se adresează  copiilor cu vârste între 6-14 ani și are ca obiectiv schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător prin intermediul unei abordări interactive a ecologiei.

Prezent în cadrul lansării proiectului, Viorel Lascu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor le-a propus copiilor să viziteze Parcul Natural Văcărești și apoi să vină cu propuneri despre cum ar putea îmbunătăți lucrurile care nu merg bine acolo.

Am început să protejez natura prin explorarea peșterilor. Am ajuns la 1.200 de metri sub pământ, unde lumea este altfel. De asemenea, prin parcurile naturale conservăm natura. Noi mergem împreună cu voi să vedem cum s-au dezvoltat speciile din Parcul Văcărești, de exemplu. Sper să mergeți cu nava pe deasupra Parcului Văcărești și să facem împreună un raport spațial cu lucrurile care nu merg bine acum, acolo”, a spus Viorel Lascu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 Nava spațială Green Bee este poziționată  în parcul Tineretului, zona Rozariu și este pregătită de decolare. Echipajul acesteia, Căpitanul Raxo și Secundul Noni îi așteaptă pe micii exploratori în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuită.

Green Bee este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și a găzduit până în prezent peste 25.000 de copii, însumand peste 3000 de ore cu și despre ecologie.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*