Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Rulouri de vinete cu roșii

Rulouri de vinete cu roșii

Ingrediente

2 vinete potrivite

1 cățel de usturoi

1 ardei iute

400 g ricotta

1/2 ceașcă de parmezan rasă + 2 linguri pentru garnitură

1 ou

sare

2 linguri ulei de măsline

12 frunze mari de busuioc

500 ml roșii decojite în bulion

4 linguri pesmet

Mod de preparare

Speli vinetele și le tai felii lungi de 5 mm grosime, după care le presari cu puțină sare. Ar trebui să ai 12 felii. Într-un castron, amesteci ricotta cu parmezanul, oul, usturoiul și ardeiul iute tocate. Condimentezi cu sare și omogenizezi.

Pui feliile de vinete pe grillul încins și le frigi pe ambele părți până se rumenesc și se înmoaie ușor. Așezi pe unul din capetele feliilor de vinete câte o lingură din compoziția de brânză, pui și câte o frunză de busuioc și rulezi cât mai strâns.

Pasezi roșiile în bulion și pui ¾ pe fundul unui vas termorezistent. Așezi rulourile, pui peste ele restul de roșii paste și presari pesmetul. Le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 20-25 de minute, iar în momentul în care le servești le presari cu parmezan.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*