Ruladă din curcan cu legume - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Ruladă din curcan cu legume

Ruladă din curcan cu legume

SONY DSC

Această rețetă este preparată de cunoscutul chef Horia Vîrlan.

Ingrediente

500 g piept şi pulpă de curcan, fără piele şi oase

50 g mazăre congelată

1 morcov mic

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 lingură unt

400 g smântână dulce cu 32% grăsime

2 albuşuri

sare

1 vârf de cuţit nucşoară rasă

ardei galben, ardei roşu, mazăre şi fire de pătrunjel pentru décor

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan în bucăţi şi-l toci mărunt cu blenderul sau cu maşina de tocat, folosind sita mică. Adaugi în blender, peste carnea tocată, smântâna dulce şi apoi albuşurile, continuând baterea.

Toci mărunt ceapa, morcovul şi usturoiul curăţate şi spălate, apoi le sotezi într-o crăticioară cu untul încins, adăugând apă dacă este necesar, până se înmoaie bine. Pasezi şi legumele în blender şi le amesteci cu compoziţia de carne. Condimentezi cu nucşoară şi un praf de sare.

Întinzi pe masă o folie alimentară în formă dreptunghiulară, cu baza mică spre tine, şi aşezi compoziţia sub formă de sul. Formezi o ruladă destul de groasă cu ajutorul foliei, după care o fierbi în baie de aburi 20-25 de minute. O poţi fierbe şi într-o cratiţă cu apă clocotită şi un praf de sare pentru 20 de minute. Când este pătrunsă, trebuie să fie fermă la pipăit şi elastică.

Laşi rulada să se răcească, apoi o tai felii de 2 cm grosime şi o ornezi cu legume, creând figuri de copii sau animăluţe.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*