Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / RETETA ZILEI: Ruladă de spanac cu cremă de brânză

RETETA ZILEI: Ruladă de spanac cu cremă de brânză

Rulada de spanac

Ingrediente

100 g făină

50 g unt

200 ml lapte

300 g spanac opărit şi scurs foarte bine

4 ouă

200 g brânză proaspătă de vaci

1 lingură smântână

50 g parmezan ras

6 roşii cherry

Mod de preparare

Pui untul într-o cratiţă şi când se topeşte adaugi spanacul spălat bine şi tocat mărunt şi laşi 2 minute. Pui făina, amesteci şi stingi totul cu laptele călduţ, amestecând continuu. Laşi să dea în câteva clocote, la foc mic, după care pui totul în blender, mixezi şi laşi să se răcească.

Amesteci compoziţia de spanac cu gălbenuşurile şi un praf de sare, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă de 30×35 cm tapetată cu hârtie de copt, netezeşti şi o introduci în cuptorul încins, la foc mediu, 15 minute. Dai focul la mic şi o mai laşi 10 minute.

Între timp, amesteci brânza de vaci scursă bine cu parmezanul ras şi smântâna. Scoţi blatul pe un prosop umed, desfaci hârtia de copt şi ungi rulada cu brânză. Aşezi, pe lung, roşiile cherry şi rulezi cât mai strâns, ajutându-te de prosop. Laşi rulada să se răcească, după care o tai şi o serveşti.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*