Ingrediente
100 g făină
50 g unt
200 ml lapte
300 g spanac opărit şi scurs foarte bine
4 ouă
200 g brânză proaspătă de vaci
1 lingură smântână
50 g parmezan ras
6 roşii cherry
Mod de preparare
Pui untul într-o cratiţă şi când se topeşte adaugi spanacul spălat bine şi tocat mărunt şi laşi 2 minute. Pui făina, amesteci şi stingi totul cu laptele călduţ, amestecând continuu. Laşi să dea în câteva clocote, la foc mic, după care pui totul în blender, mixezi şi laşi să se răcească.
Amesteci compoziţia de spanac cu gălbenuşurile şi un praf de sare, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă de 30×35 cm tapetată cu hârtie de copt, netezeşti şi o introduci în cuptorul încins, la foc mediu, 15 minute. Dai focul la mic şi o mai laşi 10 minute.
Între timp, amesteci brânza de vaci scursă bine cu parmezanul ras şi smântâna. Scoţi blatul pe un prosop umed, desfaci hârtia de copt şi ungi rulada cu brânză. Aşezi, pe lung, roşiile cherry şi rulezi cât mai strâns, ajutându-te de prosop. Laşi rulada să se răcească, după care o tai şi o serveşti.