Ruladă cu mac

Ingrediente

PENTRU BLAT

4 ouă

120 g zahăr

100 g făină

70 g mac măcinat

50 ml ulei

PENTRU UMPLUTURĂ

150 g unt

80 g zahăr pudră

2 plicuri zahăr vanilat

500 g brânză de vaci

100 g gem de prune

zahăr pudră pentru decor

4 prune

Mod de preparare

Pentru aluat, bați albușurile spumă tare cu un praf de sare și zahărul. Adaugi gălbenușurile treptat, bătute în prealabil cu uleiul, și omogenizezi. La final pui făina și macul măcinat și amesteci ușor cu o lingură de lemn, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, netezești și introduci tava în cuptorul încins la 200°C timp de 12 minute. Întorci blatul cu fața în jos pe un prosop umed și îl lași să se răcească, după care desfaci hârtia de copt.

Mixezi untul moale cu ambele tipuri de zahăr până se topește. Adaugi brânza de vaci scursă bine și omogenizezi. Ungi blatul cu gemul de prune, întinzi crema de brânză și rulezi cât mai strâns. O îmbraci în folie de aluminiu și o introduci la frigider peste noapte.

Tăvălești rulada prin zahăr pudră, o tai bucăți și o servești cu felii de prune.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*