Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Ruladă cu gem de căpșuni

Ruladă cu gem de căpșuni

Ingrediente

4 ouă; 4 linguri zahăr; 4 linguri făină; 5 linguri gem de căpșuni

Mod de preparare

Bați albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugi zahărul și bați până obții o bezea tare. Adaugi gălbenușurile pe rând, mixând continuu. Pui făina cernută pe toată suprafața și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.

Torni aluatul într-o tavă de 32×35 cm căptușită cu hârtie de copt, netezești și o introduci în cuptorul încins, la foc mic, circa 15 minute. Trebuie să ai grijă să nu se rumenească deasupra, dar blatul să fie ușor rumenit pe fund.

Răstorni blatul cu fundul în sus pe un prosop umed, desfaci hârtia de copt și ungi blatul cu gemul de căpșuni. Rulezi cât mai strâns cu ajutorul prosopului și o lași să se răcească. Înainte să o tai, o presari cu foarte puțin zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*