Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Ruladă cu cacao, frișcă și căpșune

Ruladă cu cacao, frișcă și căpșune

Ingrediente

PENTRU BLAT

160 g zahăr pudră

160 g făină

20 g cacao

5 ouă

1/4 pliculeț praf de copt

PENTRU UMPLUTURĂ

250 g smântână pentru frișcă

100 g căpșuni

50 g zahăr pudră

PENTRU DECOR

100 g căpșuni

zahăr pudră

Mod de preparare

Pui ouăle într-un castron de inox și le așezi pe baie de aburi. Le mixezi la viteză mare timp de 5 minute, după care dai vasul deoparte și mixezi până își dublează volumul și se îngroașă. Presari deasupra făina cernută cu cacaua și praful de copt și amesteci ușor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă de cozonac cu hârtie de copt, netezești și o introduci în cuptorul încins la 200ºC timp de 12 minute. Răstorni blatul pe un prosop umed, rulezi, cu prosop cu tot, și lași să se răcească.

Bați smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până obții o frișcă tare. Speli și cureți căpșunile, după care jumătate le faci piure. Îl pui în frișcă și omogenizezi. Adaugi și restul căpșunilor tăiate și amesteci.

Desfaci blatul din prosop, întinzi frișca și rulezi cât mai strâns. Introduci rulada în frigider să se întărească, după care o presari cu zahăr pudră și decorezi cu căpșune.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*