Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Risotto cu spanac și creveți

Risotto cu spanac și creveți

Ingrediente

1 ceapă; 3 căței usturoi; 60 g unt; 3 linguri ulei de măsline; 300 g orez Arborio; 150 ml vin alb; 1 l supă de legume; 3 frunze de salvie; 40 g parmezan; 1 lămâie; 400 g spanac baby proaspăt; 16 creveți proaspeți decorticați; sare; piper măcinat;
parmezan pentru servit

Mod de preparare
Încălzești 30 g de unt și 2 linguri de ulei într-o tigaie, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și le lași un minut. Adaugi orezul, amesteci și lași până devine sticlos. Pui vinul și lași până se evaporă, amestecând constant.

Torni peste orez o parte din supa fierbinte, lași până se evaporă, după care pui altă parte din supă, având grijă să amesteci constant. Continui așa până când orezul este moale. Adaugi peste orez frunzele de salvie tocate mărunt, parmezanul ras, coaja de lămâie rasă, restul de unt, frunzele de spanac și amesteci, Mai lași pe foc un minut, după care acoperi cu un capac  și lași 10 minute.

Speli creveții și îi uscuci cu prosoape absorbante. Pui puțin ulei într-o tigaie, adaugi creveții, îi condimentezi cu puțină sare și piper și îi lași 4-5 minute, amestecând constant. Scoți creveții, iar zeama lăsată o pui peste risotto, adaugi sucul de lămâie, sare și piper și amesteci. Servești orezul cu creveții deasupra și presărat cu puțin parmezan ras.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*