Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Risotto cu sfeclă roșie

Risotto cu sfeclă roșie

de la 11 luni

Ingrediente

250 g sfeclă roșie; ulei de măsline; ½  ceapă; 1 cățel de usturoi; 50 g unt; 150 g de orez pentru risotto; 500 ml supă de legume; 20 g parmezan ras

Mod de preparare

Speli sfecla, o cureți de coajă, o tai cuburi, le stropești cu puțin ulei de măsline și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. O introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 40 de minute.

Topești untul într-o crăticioară, pui usturoiul și ceapa tocate mărunt, orezul și amesteci. Adaugi supa treptat, amestecând continuu, lăsând să fie absorbită de orez până torni altă cantitate. Orezul trebuie să fie moale și cremos. Pui sfecla coaptă, parmezanul ras și amesteci.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*