Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Risotto cu mazăre și sparanghel

Risotto cu mazăre și sparanghel

Ingrediente
½  ceapă mică
1 cățel usturoi
1 tijă de țelină
50 g unt
200 g orez pentru risotto
100 ml vin alb
500 ml supă de legume
150 g sparanghel verde
100 g mazăre proaspătă
sare
piper măcinat
60 g parmezan ras
½  lingură coajă de lămâie
1 lingură pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Topești jumătate din unt într-o tigaie, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, tija de țelină tocată și lași câteva minute. Adaugi orezul, amesteci și îl lași un minut. Pui vinul și lași până orezul absoarbe vinul, amestecând continuu.
Adaugi puțină supă de legume și lași până este absorbită de orez, având grijă să amesteci constant. Repeți până când orezul este aproape moale și orezul a absorbit toată supa.
Cureți sparanghelul și îl fierbi 2-3 minute în apă clocotită cu un praf de sare împreună cu mazărea. Îl scoți în apă rece, îl lași să se răcească și îl tai bucăți mici. Mazărea o lași să fiarbă până se înmoaie, după care o scurgi.  Pui sparanghelul și mazărea în risotto, condimentezi cu puțină sare și piper și mai lași un minut.

Oprești focul, adaugi în risotto restul de unt și jumătate din parmezanul ras și amesteci. Îl servești cu parmezan ras și pătrunjel verde tocat deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*