Home / Copil / Risotto cu gălbiori

Risotto cu gălbiori

Reteta de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

450 g gălbiori; 150 g orez; 1 ceapă mică; 3 căței usturoi; 4 linguri ulei de măsline; 30 g unt; sare; 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat; 450 ml apă; 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Într-un wok, pui untul și uleiul. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, ciupercile tăiate, cimbrul și sotezi totul câteva minute, având grijă să amesteci. Pui orezul și lași până când orezul absoabe tot lichidul. Torni apa și lași să fiarbă, la foc mic, până când orezul este fiert. Orezul trebuie să fie ușor zemos, cremos. Altfel, se întărește când se răcește. Dacă mai e nevoie, mai adaugi puțină apă.

Condimentezi cu puțină sare, iar la final adaugi parmezanul ras și puțin cimbru proaspăt. Amesteci și mai lași pe foc câteva secunde. Ideal este să-l servești cald.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*