Home / Copil / Risotto cu ardei, roșii și ciuperci

Risotto cu ardei, roșii și ciuperci

Ingrediente
200 g risotto; 1 ceapă; 150 g roșii decojite din conservă; 150 g ciuperci champignon;  ½  ardei gras galben; 4 linguri ulei; 250 ml supă de legume; 50 ml vin alb; sare

Mod de preparare

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie, pui ardeiul gras tăiat fâșii subțiri și lași 5 minute. Adaugi ciupercile spălate și tăiate fâșii, mai lași 3 minute, amestecând din când în când. Pui și roșiile tocate nu foarte mărunt cu suc cu tot, puțină sare și lași să fiarbă circa 15 minute.
Încingi uleiul rămas într-o cratiță, pui ceapa tocată mărunt, lași un minut și adaugi orezul. Amesteci până devine translucid, torni vinul și lași până acesta este absorbit, dar ai grijă să amesteci continuu. Torni supa de legume, condimentezi cu puțină sare și lași până absoarbe tot lichidul, amestecând constant.

Torni amestecul cu ciuperci peste orez, amesteci bine și oprești focul. Este gata pentru servit!

Foto: Photoland/Profimedia
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*