Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / RETETA ZILEI: mozzarella de casă

RETETA ZILEI: mozzarella de casă

shutterstock_155541956

 

Ingrediente:

– 5 l lapte de vacă nepasteurizat, fiert și răcit
– 150 ml zer sau iaurt
-7-9 picături de cheag – e bine să citiți instrucțiunile de pe pachet

– sare

Pregătește și Pizza cu mozzarella

Mod de preparare:
Pui laptele cu iaurtul la fiert într-un vas de inox și le încălzești până la 30°C (să fie la temperatura degetului, nu mai fierbinte). Oprești focul, adaugi cheagul și învârți câteva secunde să se omogenizeze. Acoperi vasul cu un capac, apoi cu un prosop și lași o oră să se închege. Tai apoi compoziția pătrate cu un cuțit mare, acoperi din nou cu capacul și mai lași o oră. Scoți apoi compoziția cu o lingură mare, într-o sită în care ai pus un tifon mare și lași la scurs câteva ore. Scoți brânza, o desfaci în bucăți mari și le pui într-un castron și torni 2 l de apă fierbinte peste ele. Învârți cu o lingură până brânza devine elastic. O scoți cu mâna sau o lingură, o strângi într-un bulgăre și o frămânți ca pe o bucată de aluat. Faci apoi un bulgăre, îl presari cu sare, îl pui într-un bol acoperit și-l lași să se matureze 1-2 zile la frigider.

GĂSEȘTI REȚETA VIDEO AICI.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*