Home / Copil / Remedii din cămară pentru bolile copiilor

Remedii din cămară pentru bolile copiilor

shutterstock_111143822

Pentru micile afecțiuni ale bebelușilor și copiilor, nu trebuie neapărat să deschizi sertarul cu medicamente. Multe remedii le ai în cămară sau în frigider și sunt la fel de eficiente.

Iaurtul alungă alergiile

Bacteriile din kefir și iaurturi având culturi de bacterii vii contribuie la echilibrul celulelor imunitare ale tractului intestinal. Au rol antiinflamator și stimulează producția de globule albe și de anticorpi, ca și a unor factori de creșetere care limitează reacțiile alergice ale organismului la alergeni. Rezultatele studiilor indică faptul că probioticele sunt importante pentru bebeluși și copii mici, al căror sistem imunitar este în plină dezvoltare. Deci, ai grijă cu mesele festive care urmează. Copiii mănâncă mai multe feluri decât de obicei și pot avea reacții alergice. Ca să le domolești, nu uita de iaurt!

Morcovul învinge durerile de stomac

Amestecul de morcov și mentă îl poate ajuta pe copilul tău să scape mai ușor de durerile de stomac și de crampe. Dacă a mâncat mai mult sau mai greu la masa de Crăciun, iată un remediu natural pe care îl ai în casă. Rețeta este cam așa: pui la fiert 4 morcovi tăiați rondele cu 4 cani de apă și o linguriță de mentă uscată. Fierbi la foc mic, până se înmoaie morcovii, apoi pui toul în blender și servești ca pe un piure mai lichid. Gustul poate fi îmbunătățit cu un pic de ghimbir ras sau cu câteva picături de lămâie.

Băuturi calde contra constipației

Da, băuturile calde (ceaiul, laptele) favorizează tranzitul intestinal. Apa caldă în care ai pus câteva picături de suc de lămâie este de asemenea laxativă. Sucul de lămâie stimulează eliberarea bilei care, la rândul ei, declanșează contracțiile intestinale.

Somonul, împotriva eczemelor

Nu te mira! Somonul și heringul sunt pești bogați în Omega 3 și acizi grași de care are nevoie organismul pentru a-și regenera celulele pielii și pentru a preveni inflamațiile și afecțiunile precum eczema. Ei conțin mai ales un Omega 3 cu rol antiinflamator. Ultimele studii arată că efectele uleiului de pește în prevenirea și tratarea eczemei, lucru care i-a convins pe dermatologi să recomande consumul constant de pește pentru prevenirea bolilor de piele. Așadar, puneți în farfuria celor mici somon, sardine și hering proaspete, de două ori pe săptămână. Atenție, însă! Copiii alergici la pește nu pot beneficia de acest regal culinar!

Bomboanele, bune contra tusei

Pentru tusea seacă, orice bombonică îl ajută pe micuț să saliveze și asfel să-și domolească disconfortul. Asta, numai dacă copilul a împlinit 3 anișori și nu înghite bomboana întreagă, ca să existe pericolul de a se ineca. Bomboanele cu lămâie sunt deosebit de eficiente în suprimarea acceselor de tuse umedă. Pentru cei mai mici, poți prepara o adevărată poțiune magică astfel: pune câteva bomboane de mentă în suc de lămâie. Amestecul îl încălzești puțin pe aragaz, amestecând continuu, până când bomboanele se topesc de tot. Adaugă miere și amestecă bine. Se administrează una-două linguri, la nevoie.

Broccoli pentru detoxifierea ficatului

Broccoli și alte crucifere (varză, varză de Bruxelles) contribuie la ameliorarea capacității de detoxifiere a ficatului. Două porții pe săptămână și neapărat în meniul de Sărbători al celor mci și al celor mari fac acest lucru cu succes. Il suffit de 625 ml (2 ½ tasses) de brocoli par semaine pour réduire le risque de souffrir de divers cancers, particulièrement ­celui du sein et de la prostate.

 

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*