Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Ravioli cu brânză de vaci

Ravioli cu brânză de vaci

Ravioli cu brânză de vaci

Ingrediente

Pentru aluat

3 ouă
1 praf de sare
circa 300 g făină
Pentru umplutură

300 g brânză de vaci
2 ouă

câteva fire de mărar

Mod de preparare

Pentru aluat, baţi bine ouăle cu un praf de sare, după care adaugi făina treptat, frământând un aluat nelipicios. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l introduci în frigider pentru 30 de minute.

Între timp, pregăteşti umplutura, amestecând brânza de vaci scursă bine cu ouăle, mărarul tocat mărunt și un praf de sare.
Rupi din cocă o bucată şi, pe masa presărată cu făină, întinzi o foaie subţire. Tai cu ajutorul unui pahar cercuri, iar în mijlocul fiecărui cerc pui câte o linguriţă de umplutură.

Ungi marginile cercurilor cu un pic de apă şi împătureşti formând un semicerc. Lipeşti marginile apăsând bine cu o furculiţă, după care lipeşti capetele. Ravioli astfel formaţi îi aşezi pe o tavă presărată cu făină. Procedezi la fel şi cu restul ingredientelor.

Pui într-o oală mai multă apă cu un praf de sare la fiert şi când dă în clocot adaugi ravioli şi îi laşi să fiarbă circa 8-10 minute. Când se ridică la suprafaţă sunt fierţi. Îi scoţi cu o paletă într-o strecurătoare şi îi laşi să se scurgă. Îi poţi servi cu smântână sau cu iaurt.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*