Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Quiche de legume și somon

Quiche de legume și somon

după 2 ani

Ingrediente

Pentru aluat
200 g făină
100 g mălai
1 praf de sare
100 g unt
1 ou

Pentru umplutură
200 g mazăre din conservă
2 morcovi
4 cartofi mici
250 g somon file
250 g smântână
2 ouă

50 g parmezan ras
1 linguriţă unt pentru uns forma

sare

Mod de preparare

Frămânţi o cocă din ingredientele de la aluat, îi dai forma rotundă, o pui în folie alimentară şi o pui la frigider pentru 30 de minute.

Cureţi cartofii şi morcovii, îi tai felii şi îi pui la fiert pentru 20 de minute, iar mazărea o scurgi de zeamă. Fierbi somonul în apă clocotită cu un praf de sare 5 minute, după care îl scurgi şi-l rupi în bucăţi nu foarte mici.

Amesteci smântăna cu ouăle, cu parmezanul şi un praf de sare, adaugi mazărea, morcovii, cartofii şi somonul şi amesteci uşor.

Întinzi din aluat o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă cu unt. Înţepi aluatul cu o furculiţă şi pui amestecul de legume şi somon. O introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute. O laşi să se răcorească, după care o scoţi din formă.
Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*