Pui marinat la cuptor - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Pui marinat la cuptor

???????????????????????????????????????????????????????????????????

Ingrediente

8 ciocănele de pui
1 lingură miere
1 praf de sare
1 lingură muştar dulce
1 lingură bulion de casă
½ linguriţă cimbru uscat
3 căţei usturoi
100 ml supă de pui
1 foaie de dafin
4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Cureţi ciocănelele, le speli şi le usuci cu prosoape absorbante. Pisezi foaia de dafin împreună cu usturoiul, iar într-un castron amesteci muştarul cu bulionul, sarea, uleiul, mierea şi cimbrul.

Adaugi peste compoziţia cu muştar usturoiul şi foia de dafin, supa de pui şi omogenizezi. Pui ciocănelele, amesteci, acoperi vasul şi îl dai la frigider pentru câteva ore.

Aşezi ciocănelele într-un vas termorezistent sau tavă, mai pui 100 ml apă peste condimente şi torni peste pulpe. Introduci tava la cuptor, la foc mic, până când ciocănelele se rumenesc frumos. Le serveşti alături de o garnitură de legume fierte sau un piure.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*