Home / Fără categorie / Protejează-i dinții cu ajutorul plantelor!

Protejează-i dinții cu ajutorul plantelor!

Pentru copilul tău dorești, evident, tot ce-i mai bun. De aceea, nu lipsește din lista preocupărilor tale nici grija pentru sănătatea primilor dințișori. Chiar dacă sunt sănătoși și frumoși, nu înseamnă că riscul de a face carii sau boli ale gingiei este total exclus.

Aspectul plăcut al dinților nu constituie un indiciu sigur pentru starea lor de sănătate. De aceea, controlul periodic la stomatolog trebuie introdus chiar de la apariția primelor „perluțe”. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine! Depistarea precoce a oricăror probleme este garanția că dentiția copilului tău se va dezvolta corect. Prin urmare, nu aștepta semnale de alarmă, cele mai multe afecțiuni dentare încep să prezinte simptome sau devin vizibile abia în momentul în care daunele sunt deja majore.

Ce afecțiuni amenință dantura micuților

Afecțiunile danturii nu prea țin cont de vârstă. De la mic la mare, toți membrii familiei se pot confrunta cu probleme de sănătate a cavității bucale. De aceea, ca mamă, știi că rutina zilnică de igienă a copilului tău  trebuie să includă și periajul dinților. Este prima condiție a sănătății acestora, pe tot parcursul vieții. Și cum ceea ce se învață în copilărie nu se uită niciodată, obiceiul de a se spăla pe dinți de două ori pe zi va fi mereu cel mai bun start al zilei.  Dar să vedem care sunt cele mai frecvente boli care pot ataca dantura celor mici.

  • Nedepistate și tratate la timp, pot avansa pană la rădăcina și nervul dintelui, fără a fi vizibile o perioadă îndelungată și fără durere. Iar atunci când apare durerea, lucrurile se complică.
  • Afecțiunile gingivale. Nu sunt caracteristice copilăriei, dar pentru că vorbim despre bunele deprinderi de sănătate, vorbim și despre adulții care ignoră regulile de igienă orală pentru că nu le-au dobândit în copilărie.
  • Sindromul dintelui fisurat. Acesta constă în apariția unei fisuri la nivelul dintelui, ce poate ajunge uneori până la nerv. Este adesea asimptomatic, iar atunci când apar simptomele sunt nespecifice: sensibilitate la dulce și la rece, durere la presiunea pe dinte și altele.

Regulile de aur ale sănătății orale

Prima și cea mai importantă regulă este igiena dentară a copilului, indiferent de vârsta lui. Ea presupune periajul de două ori pe zi (dimineața și seara), folosirea unei periuțe de dinți și a unei paste adecvate vârstei, folosirea aței dentare, dar și vizitele regulate la medicul stomatolog. Cât despre pasta de dinți, ea este un element foarte important al sănătății dentare pentru că asigură protecția antibacteriană, întărirea gingiilor și ajută la păstrarea aspectului lor strălucitor.

Plantele țin dinții sănătoși!

Cu toții știm astăzi cât de prețioase sunt plantele pentru igiena orală, prin substanțele benefice pe care le conțin. Pornind de la învățăturile medicinei ayurvedice, Himalaya a selectat plantele cele mai eficiente și le-a testat, folosind metodele științei moderne și le-a încorporat în formule complexe de ingrediente active naturale pentru a crea o gamă specială de paste de dinți.

Arbore Miswak, un astringent natural ce previne inflamarea gingiilor și reduce sângerările, și spanac, pentru înlăturarea sensibilității prin blocarea tubulilor dentinari expuși, în Pasta pentru dinți sensibili.

Neem, cu proprietăți antibacteriene și antiseptice, Rodie, pentru sănătatea gingiilor, și Arborele durerilor de dinți, în Pasta de dinți Ayurvedica.

Arbore Miswak, Arbore Indian de Gumă, Neem și Rodie, în Pasta de dinți îngrijire completă.

Fenicul, Cuișoare, Mentă și Mărar Indian pentru prevenirea inflamațiilor, efect antibacterian și de împrospătare a respirației, în Pasta de dinți Respirație Proaspătă.

Enzime de Papaya și Ananas, pentru îndepărtarea petelor de suprafață, în Pasta de dinți Alb Strălucitor.

Toate acestea ne arată că există soluții inspirate din natură pentru igiena orală și pentru abordarea celei mai bune metode de menținere a sănătății orale: prevenția!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*