Home / Viata de familie / Activitati / Primii paşi în Artă: Atelier pentru copii de 4-6 ani

Primii paşi în Artă: Atelier pentru copii de 4-6 ani

shutterstock_113611099
Fundaţia Calea Victoriei îi așteptă pe copii sâmbătă 10 mai, de la ora 11:00, la atelierul ”Primii paşi în artă” susţinut de artistul plastic Petruţa Băniţa. Structurat asemenea cursurilor de educaţie şi tehnică plastică din şcolile de artă, acest atelier a fost gândit şi adaptat special pentru copiii preşcolari, cu vârste între 4 şi 6 ani.

Aflaţi în plin proces de dezvoltare a imaginaţiei şi de descoperire a talentelor native, copiii de această vârstă au nevoie să fie implicaţi în procese creative şi ludice cât mai variate, care să le ofere o gama cât mai bogată de experienţe senzoriale.  Pe parcursul celor 5 întâlniri, copiii se vor familiariza atât cu tehnici de desen şi pictură, cât şi cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptură. Pornind de la ideea de joc şi explorând teme şi materiale diferite, copiii vor învaţă să fie atenţi, să observe, să îşi organizeze şi să interpreteze artistic propriile experienţe şi să se exprime prin alte metode decât cele lingvistice.  Fiecare atelier propune câte o altă experienţă vizuală, o nouă întâlnire cu un material sau o tehnică artistică pe care la grădiniţă sau în şcoală nu au timpul sau ocazia să o experimenteze. Alături de lectorul nostru, copiii vor învaţă cum să improvizeze, cum să fie spontani şi cum să îşi folosească imaginaţia, exprimându-se artistic într-un mod cât mai personal.

Atelierul 1 – Universul semnelor

Descoperirea semnelor de expresivitate plastică (punctul, linia, pată de culoare). Culorile primare, culorile secundare. Tehnică amprentei

Atelierul 2 – Natură şi lumea din jurul meu

Culorile complementare. Descoperirea lumii înconjurătoare prin intermediul formelor desenate şi pictate

Atelierul 3 – Obiectele din jurul nostru (ceramică)

Exersarea abilităţilor manuale şi educarea percepţiei în spaţiu. Familiarizarea cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas

Atelierul 4 – Exerciţiu de imaginaţie

Familiarizarea cu concepte specifice sculpturii. Modelarea unui personaj fantastic din pastă de modelaj cu uscare la aer

Atelierul 5 – Misterul formelor ascunse

Confecţionarea unor minunate măşti de carnaval folosind tehnică colajului. Descoperirea contrastelor (cald-rece, închis-deschis, clar-obscur, contrastul culorilor în sine). Decorarea obiectelor utilizând diferite materiale.

Fiecare şedinţa durează o ora.

Lector: Petruţa Băniţa

Dată: 10 Mai 2014; Ora curs: 11.00

Număr ateliere: 5

Frecvenţa: săptămânal, sâmbătă

Vârstă Minimă: 4 ani; Vârstă Maximă: 6 ani

Cost: 225 ron (include materialele de lucru); Cost redus (card fidelitate): 200 ron (include materialele de lucru)

Locul desfăşurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*