Ingrediente
4 bucăți praz; zeama de o lămâie; 1 lingură zahăr; ½ linguriță de sare; 2 morcovi; 1 ceapă; 1 țelină mică; 50 g unt; 1 lingură pătrunjel verde tocat; 100 ml supă de legume
Mod de preparare
Cureți prazul, îl speli foarte bine și îl tai bucăți potrivite (maximum 3, depinde de mărime). Pui într-o oală apă, adaugi sarea, zahărul și zeama de lămâie. În momentul în care dă în clocot, pui bucățile de praz și le lași să fiarbă până se înmoaie, dar nu foarte tare. Le scoți cu o paletă și le pui într-un vas cu apă rece.
Cureți morcovii, ceapa și țelina, le speli bine și le toci cubulețe. Pui legumele în untul topit și le lași un minut. Pui supa de legume, și lași, la foc mic, până când scade supa. Le așezi într-un vas termorezistent uns cu unt și deasupra așezi bucățile de praz. Le introduci în cuptorul încălzit pentru 15 minute. Servești prazul alături de o garnitură de cartofi fierți, cu pătrunjel verde tocat deasupra. De asemenea, poți pune deasupra, în momentul în care îl introduci în cuptor, cașcaval sau brânză rasă.
Foto: Photoland/Profimedia