Prăjitură cu struguri

Ingrediente
150 g unt; 200 g zahăr pudră; 1 ou; 250 g brânză de vaci; 500 g făină; 1 plic praf de copt; 1 lingură coajă de lămâie rasă; 350 ml lapte; 1 linguriţă esenţă de lămâie;

500 g struguri albi şi roşii

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zahărul pudră până se topeşte, adaugi oul şi brânza de vaci şi omogenizezi. Pui făina cernută cu praful de copt, coaja şi esenţa de lămâie, laptele şi mixezi până se omogenizează.

Pui aluatul într-o tavă de 30×24 cm unsă şi tapetată, aşezi deasupra boabele de struguri spălate şi uscate şi o introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 30 de minute. Laşi prăjitura să se răcească, o tai bucăţi şi o serveşti.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*