Home / Copil / Prăjitură cu sfeclă roșie

Prăjitură cu sfeclă roșie

                                                                                                 de la 2 ani

Ingrediente

250 g piure de sfeclă roșie coaptă;

½ lingură esență de rom;

50 ml sirop de arțar;

2 linguri gem de prune;

200 ml ulei;

4 ouă;

250 g făină;

2 lingurițe bicarbonat de sodiu zeama de la ½ de lămâie;

1 praf de sare;

3 linguri cacao sau pudră de roșcove

Mod de preparare

Mai întâi, bați ouăle cu uleiul până își dublează volumul. Pui într-un castron mai mare piureul de sfeclă roșie, adaugi siropul, un praf de sare, gemul, ouăle bătute și amesteci bine cu un tel.  Pui esența de rom, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lămâie, iar la final făina cernută cu pudra de cacao. Omogenizezi bine compoziția.

Torni compoziția într-o tavă medie îmbrăcată cu hârtie de copt, o nivelezi și o introduci în cuptorul încins, la foc mic, pentru 40-45 de minute. Faci proba cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura este gata. O lași să se răcească, după care o tai și o servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*