Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu prune și migdale

Prăjitură cu prune și migdale

Ingrediente

750 g făină; 250 ml lapte; 40 g drojdie; 150 g zahăr; un vârf de cuțit cu sare; 125 g unt; 2 ouă; 1 kg prune; 100 fulgi de migdale; 2 linguri zahăr pudră; 2 linguri zahăr brun; 2 lingurițe scorțișoară măcinată
Mod de preparare
Dizolvi drojdia în laptele călduț, adaugi zahărul, sarea, untul topit, ouăle bătute și amesteci. Adaugi făina și frămânți un aluat potrivit de tare. Acoperi vasul cu un prosop curat și lași aluatul să crească. Speli prunele, le rupi pe jumătate și le scoți sâmburii. Le amesteci cu zahărul brun și scorțișoara.
Împarți aluatul în două. Întinzi din prima parte o foaie cât dimensiunea tăvii (24×30 cm) și o așezi în forma căptușită cu hârtie de copt. Presari peste aluat migdalele, zahărul pudră și întinzi cât mai uniform prunele, cu sosul lăsat. Acoperi cu a doua foaie și apeși bine pe margini. Acoperi tava cu prosop și mai lași să crească 10 minute.

O introduci în cuptorul încins la 200°C pentru 40 de minute. O lași să se răcească. O poți servi presărată cu zahăr pudră și cu miere.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*