Home / Copil / Prăjitură cu nucă 

Prăjitură cu nucă 

Ingrediente

220 g făină

150 g zahăr brun

2 linguriţe praf de copt

1 linguriţă bicarbonat

½ linguriţă sare

1 linguriţă scorţişoară

225 ml kefir

75 g unt nesărat

1 lingură esenţă de vanilie

2 ouă mari ecologice

2 mere rase fără coajă şi seminţe

120 g miez de nucă

1 lingură seminţe de in

Mod de preparare

  1. Amesteci făina cu zahărul, sarea, bicarbonatul, praful de copt şi scorţişoara. În alt vas, amesteci kefirul cu ouăle, untul moale şi esenţa de vanilie. Încorporezi în compoziţia lichidă pe cea uscată şi omogenizezi. Pui merele rase, nuca zdrobită, seminţele de in şi amesteci uşor.
  2. Torni compoziţia într-o tavă de chec mai mare unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40-45 de minute. O laşi să se răcească în formă 15 minute, o scoţi şi o laşi să se răcească complet.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*