Home / Copil / Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Ingrediente
500 g făină; 1 vârf de cuțit sare; 3 gălbenușuri; 250 g untură sau unt; 10 linguri apă; 3 linguri oțet; 1 kg mere; 4 linguri zahăr pudră; 2 lingurițe scorțișoară; 100 g migdale tocate; 40 g unt; 1 ou; zahăr pudră

Mod de preparare
Cerni făina cu sarea într-un castron, faci o gaură în mijloc, adaugi gălbenușurile, apa și untura sau untul moale. Pui oțetul și frămânți un aluat omogen, pe care-l pui la frigider cel puțin 30 de minute.

Dai merele pe răzătoarea mare și le amesteci cu zahărul pudră, scorțișoara, migdalele tocate (oprești câteva pentru decor) și 40 g de unt topit.

Împarți aluatul în două și întinzi două foi. Așezi una într-o tavă medie unsă cu unt, pui compoziția de mere și acoperi cu a doua foaie. O ungi cu un ou bătut și o înțepi din loc în loc cu o furculiță. Introduci tava  în cuptorul încins la 170°C timp de 45 de minute.

Lași prăjitura să se răcească, o tai romburi sau pătrate, pe care le presari cu zahăr pudră și migdale măcinate.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*