Home / Copil / Prăjitură cu iaurt si dovleac

Prăjitură cu iaurt si dovleac

reteta de Alexandra Baltateanu

Ingrediente

400 g iaurt; 1 plic praf de copt; 300 g dovleac; 1 linguriță scorțișoară; 1 păstaie vanilie; 3 ouă; circa 250 g făină (aluatul trebuie să fie ca cel de chec, nici moale, nici prea închegat); 60 g zahăr brun; 30 g unt

Mod de preparare

Dai dovleacul pe răzătoarea mică și-l amesteci cu scorțișoara. Amesteci ingredientele umede cu zahărul, adaugi peste ele făina cernută cu praful de copt, semințele păstăii de vanilie și la final dovleacul. Omogenizezi foarte bine compoziția.

Ungi o formă rotundă sau stea, așa cum am folosit eu, cu un strat generos de unt și torni compoziția. Încingi cuptorul la 200ºC, introduci prăjitura, micșorezi temperatura la 150ºC, și o lași 40-45 minute. O să iasă puțin umedă, nu uscată

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*