Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu gem de căpșune și marțipan

Prăjitură cu gem de căpșune și marțipan

Ingrediente
PENTRU ALUATUL CU MIGDALE:

2 ouă
60 g zahăr pudră
1 pliculeț zahăr vanilat
60 g făină
20 g migdale măcinate
3 linguri smântână 12% grăsime.
PENTRU ALUATUL CU CACAO:
2 ouă
60 g zahăr pudră
60 g făină
20 g cacao
3 linguri smântână 12% grăsime.
PENTRU UMPLUTURĂ:
150 g gem de căpșune.

PENTRU DECOR:

200 g marțipan colorat, la alegere
30 g ciocolată neagră
bombonele colorate sub formă de ou

Mod de preparare
Pentru blatul cu migdale, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul și bați până obții o bezea. Adaugi zahărul vanilat și gălbenușurile și omogenizezi.

 

La final pui făina, smântâna și migdalele măcinate și amesteci ușor. Întinzi aluatul pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 8 minute. Îl lași să se răcească.
Pentru blatul maro, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul și bați până obții o bezea. Adaugi zahărul vanilat și gălbenușurile și omogenizezi.

 

La final pui făina, smântâna și cacaua și amesteci ușor. Întinzi aluatul pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 8 minute. . Îl lași să se răcească.
Tai blaturile în jumătate, pe lat. Așezi dedesubt o bucată de blat maro, ungi cu gem, pui un blat alb, ungi cu gem și continui așa până termini blaturile. Deasupra ungi cu gem.
Întinzi pe masa presărată cu zahăr pudră marțipanul într-o foaie cât dimensiunea prăjiturii. O așezi pe partea de sus a prăjiturii și trasezi cu un cuțit porții de 4x5cm. Decorezi fiecare bucată cu ciocolată topită și bombonelele sub formă de ou.

Foto: Photoland/ Profimedia 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*