Home / Copil / Prăjitură cu dovleac și nuci pecan

Prăjitură cu dovleac și nuci pecan

Ingrediente
600 g pulpă de dovleac fiartă; 2 linguri rase cu făină; 100 g zahăr brun; 1 pliculeț zahăr vanilat; 4 ouă; 50 g nuci pecan; 20 g unt
Mod de preparare
Mixezi pulpa de dovleac până obții un piure, adaugi peste ea făina, zahărul, ouăle bătute ușor, zahărul vanilat, nucile pecan și omogenizezi.

Ungi cu unt și tapetezi cu făină o tavă de cozonac, o formă de tort sau o tavă dreptunghiulară mai mică, torni aluatul și o așezi într-un alt vas. Torni apă cât să acopere forma trei sferturi și o introduci în cuptorul încălzit la 180º C pentru o oră. Lași prăjitura să se răcească bine, după care o răstorni pe un platou și o tai bucăți.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*