Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu cremă de brânză

Prăjitură cu cremă de brânză

Ingrediente

PENTRU BLAT: 300 g făină; 200 g zahăr pudră; 200 g unt; 1 ou. PENTRU UMPLUTURĂ: 500 g brânză de vaci; 3 ouă; 150 g zahăr pudră; 1 pliculeț zahăr vanilat; 2 linguri zeamă de lămâie. PENTRU JELEU: 100 g afine proaspete sau congelate; 50 g zahăr pudră; 10 g gelatină; 200 ml apă; frișcă pentru decor

Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul pudră, adaugi untul tăiat bucăți, oul și frămânți un aluat neted. Îl introduci în frigider pentru 30 de minute. Întinzi aluatul și îl pui într-o formă de 25×35 cm unsă, ridicându-l puțin pe margini.
Amesteci brânza de vaci cu ouăle bătute, cu zahărul pudră și cel vanilat și zeama de lămâie. Torni crema peste blat și introduci tava în cuptorul încins la 160°C timp de 50 de minute. Lași prăjitura să se răcească în tavă.

Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă pentru 10 minute. Pui afinele, zahărul și jumătate din apă într-o cratiță și fierbi totul până afinele se înmoaie, circa 10 minute, după care le treci printr-o sită foarte deasă.

Pui gelatina înmuiată în sosul de afine și amesteci. Lași jeleul să ajungă la temperatura camerei și îl torni peste prăjitură. O dai la rece până se întărește jeleul. Decorezi prăjitura cu fâșii subțiri de frișcă, ca în imagine, și o tai bucăți.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*