Home / Copil / Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe

de la 2 ani

Ingrediente
8 ouă
10 linguri zahăr
150 g unt
1 pliculeţ praf de copt
1 esenţă de vanile
12 linguri făină fără gluten
500 g cireşe

2 linguri zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi, cureţi cireşele de codiţe şi sâmburi. Mixezi  gălbenuşurile cu untul şi 5 linguri de zahăr, iar separat baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi restul de zahăr, esenţa şi mixezi până când zahărul se topeşte. Pui treptat amestecul de gălbenuşuri, mixând continuu.
Presari făina cernută cu praful de copt pe toata suprafaţa compoziţiei şi amesteci uşor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă de 35×30 cm cu hârtie de copt şi o introduci în cuptorul încins la 180º C. După 15 minute, scoţi tava şi pui cireşele. O dai din nou la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.
Scoţi prăjitura din cuptor, o presari cu zahăr pudră, o laşi să se răcească şi o tai bucăţi.

Sfaturi şi trucuri pentru mami

Această prăjitură o poţi pregăti şi cu alte fructe: vişine, caise, prune, persici etc. De asemenea, poţi înjumătăţi cantitatea de unt sau să-l înlocuieşti cu ulei. Iese la fel de delicioasă. Important la acest aluat este să nu baţi ouăle întregi, ci albuşurile spumă tare, separat.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*